Банкеръ Daily

Общество и политика

Васил Божков обвърза парите за "Левски" със запазването на частните лотарии

Ръководството на "Нове холдинг" разпространи официална позиция във връзка с публикациите след вчерашната среща на Васил Божков с представителите на привържениците футболен клуб "Левски".

"Ако няма лотария, няма да имам пари да давам на "Левски". Оттук нататък трябва вие да решите как ще се представя отборът",  е казал бизнесментът на феновете, според кратко видео, публикувано в сайта 7dnilevski.com

"Знаете какво направихме. Школа направихме, стадиона щяхме да го довършим тази година. Отборът ни е силен, имаме шансове за купа, шансове за първо място в шампионата, но нещата бяха дотук. Трябва да решите какво, как и защо. Това е ситуацията. Атаката идва от Валери Симеонов. Той внася законопроекта. Ако се гласува това нещо - край!", казва Божков

Видеото бе качено във Фейсбук и от спортния сайт dsport.bg

В официалната си позиция от "Нове холдинг" заявяват, че в разговора си Божков визира група некомпетентни политици, които показват незачитане или непознаване на Конституцията на Република България, пред която са положили клетва, а не държавата като институция.

"Същите политици с действията и изказванията си противоречат и на редица европейски закони, разпоредби и норми. Законопроектът създаден и подкрепен от тях, създава и опасен прецедент в действия на властимащите към частния бизнес. Същият проект е директно насочен срещу компанията, която финансира ПФК Левски. При неговото евентуално осъществяване, поетите и изпълнявани до момента ангажименти за оздравяване и развитие на клуба ще станат неизпълними", подчертават от компанията. 

Впоследствие от Националния клуб на привържениците (НПК) на "Левски" обявиха, че искат среща с министър-председателя Бойко Борисов. "В последните няколко дни в медийното пространство бяха изнесени редица публикации, че "Левски" е изправен пред сериозната заплаха от финансов колапс и фалит в следствие на внесени в Народното събрание законодателни инициативи, които касаят генерална промяна в регулационния режим, уреждащ дейността на дружествата, чийто предмет на дейност е свързан с организирането и провеждането на хазартни игри. Тези опасения бяха потвърдени и на среща между собствениците и ръководството на ПФК "Левски" АД и на привържениците", се казва в позиция на НПК. 

Миналата седмица група депутати начело със зам.-председателят на парламента Валери Симеонов внесоха промени в закона, според които се забранява извършването на лотарийни игри от частни фирми.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във