Банкеръ Daily

Общество и политика

Васил Божков обвини властите, че потулват случая с иззети от фондацията му артефакти

Обвиняемият бизнесмен Васил Божков, който се укрива в Дубай, излезе с твърдения, че българските власти са потулили случая с иззетите от неговата фондация артефакти. Новото си обвинение той отправи чрез социалните мрежи.

Божков определя като „незаконното заграбване на артефакти“ от прокуратурата и Министерство на културата. Двете институции не са коментирали новата публикация.

През февруари обаче прокуратурата обяви, че част от колекцията антични предмети е незаконна, а Министерството на културата каза, че Васил Божков не е регистрирал 2700 предмета.

В публикацията си от днес Васил Божков посочва, все още няма реакция по сигналите на Фондация „Тракия“, която е сезирала международни институции, включително централата на ЮНЕСКО.

„ЮНЕСКО реагират веднага и предават случая на българските представители там, но случаят е потулен от българските власти“, казва бизнесменът, срещу когото са повдигнати 11 обвинения и който от месеци е в Дубай.

Съобщенията чрез социалната мрежа станаха традиция за Васил Божков. Те зачестиха в последните седмици заради ситуацията около ФК „Левски“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във