Банкеръ Daily

Общество и политика

ВАС ще гледа делото за контролните разписки в деня след изборите

Върховният административен съд (ВАС) насрочи две дела по жалби срещу решението на Централната избирателна комисия за 100% ръчно броене на контролните разписки от машините за гласуване. Заседанието по двете дела ще се проведе на 15 ноември, т.е. в деня след изборите.

 "Съгласно Изборният кодекс Върховният административен съд трябва да се произнесе по тях в 3-дневен срок от постъпването на жалбите", уточняват от ВАС.

"Във връзка с високия медиен интерес по темата с преброяването на 100% от разписките от машинния вот на изборите утре, ви информираме, че в 15.41 часа Централната избирателна комисия внесе в деловодството на ВАС две жалби - едната от ПП „Изправи се БГ! Ние идваме“ и ПП Демократична България - Обединени“ и другата от кандидата за депутат на „Изправи се БГ! Ние идваме“ за 7 МИР – Габрово Теодор Георгиев. След проверка беше установено, че в преписките липсва препис от протокола от заседанието на ЦИК, проведено късно снощи. Липсващият документ беше входиран в деловодството на съда в 16.35 часа", се уточнява в съобщение на Върховния съд.

Facebook logo
Бъдете с нас и във