Банкеръ Daily

Общество и политика

Варна и Бургас ще се конкурират за градска железница с евросредства

Брюксел иска да види, освен метрото, градска железница и в други големи градове. Варна и Бургас ще се конкурират за проекта, стана ясно при посещението на премиера Бойко Борисов в морската столица. 

"Съревновавате се с Бургас. Там искат да правят до летището в Сарафово", заяви Борисов в присъствието на кмета Иван Портних. 

Портних акцентира, че за града е важно завършването на магистрала "Хемус". "Ще кажеш на варненци, че „Хемус” се строи. От вчера на пълна мощност се работи от Ботевград до Мездра. От другата седмица започва работата и в двете посоки от магистралата от Велико Търново", обясни министър-председателят. 

Премиерът бе попитан и за новия политически проект на обвиняемия бизнесмен Васил Божков.  "Толкова политически проекти има, че ще си загубя времето да отговарям. Демокрация е. Какво ме интересува на Божков проекта...Не съм чел писмото на Валентин Златев, аз имам работа, не съм като вас", заяви Бойко Борисов в отговор на въпрос от репортерите във Варна, където е придружаван от вицепремиера Томислав Дончев.

Борисов коментира, че случаите с коронавирус у нас растат, но сме на границата на разумния риск, ако се спазват дисциплина и дезинфекция и се внимава.

"Как ни вървеше икономиката, щяхме да минем тази година 130 милиарда. Сринаха се финансите и икономиката. Коронавирусът ни съсипа, съсипа света. Хем много хора умряха, хем икономиките се сринаха. Не можем да кажем, че сме спокойни. Умоляваме хората да не мислят, че това е приключило. Много хора прекарват вируса леко, оздравелите са ни много повече, да пазим възрастните", отбеляза той.

Борисов посети варненската болница „Св. Анна”, а по-късно ще наблюдава учение с ракети край нос Емине.

Facebook logo
Бъдете с нас и във