Банкеръ Daily

Общество и политика

Валери Симеонов за Ахмед Доган: Дръндарска кокошка просо сънува

Дръндарска кокошка просо сънува. Така депутатът от Обединени патриоти Валери Симеонов коментира снощната традиционна годишна реч на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, който предложи да се направи програмно правителство, подкрепяно от целия парламент, тъй като страната нямала нужда от предсрочни избори.

"Държавата си има кабинет, от къде накъде ще развиваме такива фантастични хипотези", каза Симеонов.

Според него речта на Доган не е най-важното политическо събитие на седмицата.

Вчера почетният председател на ДПС Ахмед Доган подкрепи управляващите в своята празнична реч пред партийния актив. "Към днешна дата обществото и държавата нямат нужда от предсрочни парламентарни избори. Нещо повече, дори: трябва да направим необходимото управляващите да не претърпят вътрешнопартийна имплозия", заявява Доган.

"В този европейски и национален контекст стратегически приоритет на България е ускореното догонващо развитие спрямо средния стандарт на ЕС. Ние трябва да имаме три пъти по-бърз растеж спрямо средноевропейското нарастване на брутния продукт на глава от населението. Паднем ли под 6%, е индикация, че нещата не са подредени както трябва. И най-неприятното е, че с още едно поколение се обричаме да бъдем най-бедната страна в ЕС", посочва Ахмед Доган.

Facebook logo
Бъдете с нас и във