Банкеръ Daily

Общество и политика

Валери Симеонов вижда в протестите срещу него намеса в парламентарната демокрация

S 250 d554abd3 74b9 43f7 8261 6d63be036e01
S 250 f7148cfb 5305 473f 9b71 cf2f8cd2cb22

Майките на деца с увреждания отново излязоха на протест пред Народното събрание. Недоволството на организацията "Системата ни убива" е породено от избора на лидера на НФСБ Валери Симеонов за заместник-председател на парламента. Протестиращите искат оставката му, както и оставките на всички, които са го подкрепили за поста.

Майките споделиха, че са обидени от назначението, след като миналата година той ги нарече "Кресливи жени с уж болни деца". Тогава след серия от протести се стигна до оставката му като вицепремиер. "Обиждат ни народните представители, обижда ни назначаването на Валери Симеонов. Децата ни все още помнят гаврата, която той си направи с техните увреждания. Ние защитаваме честта на децата си, а сега се надяваме обществото да ни подкрепи и да не остави нашите деца да се борят за справедливост в тази държава”, заяви Вера Иванова.

По думите на майките правителството не си е научило урока за една година. Те се заканиха, че и този път протестите ще бъдат продължителни. В понеделник планират и автошествие.

Според Валери Симеонов този пост се полага  на "Обединени патриоти". Той допълни, че не се е издигнал сам, а неговото име е дошло като предложение от неговата парламентарна група. "Правото на група "Обединени патриоти" на зам.-председател е неоспоримо. То е и съгласувано с всички останали групи. Този пост 4 месеца стои незает, с решение на групата съм определен аз да го заема. Това, че някой протестира, си е негово право”, посочи Симеонов. Той вижда в демонстрациите "намеса в правилата и реда в парламента".

Facebook logo
Бъдете с нас и във