Банкеръ Daily

Общество и политика

Валери Симеонов: Това беше моя звезден миг, Божков не е безобиден

Работата на един политик, с моите възможности, е да прецени кога един законопроект може да мине. За мен беше добре дошла информацията по отношение на злоупотребите за невнесените над 260 млн. Чаках удобният момент да внеса тези промени, заяви заместник-председателят на парламента Валери Симеонов, след като в четвъртък Комисията по бюджет и финанси прие на първо четене промените в Закона за хазарта, според които само държавното тото ще може да провежда моментни лотарийни игри. Симеонов увери, че след отнемането на лиценза на частните лотарии, които са под контрола на Васил Божков, няма да бъдат дадени на "друг играч".


Лотариите на Божков остават без лиценз


Лидерът на НФСБ посочи също така, че Комисията по хазарта е била купена. Обвиненията му идват на фона на прокурорска проверка и финансова инспекция в комисията.

"Тя си е затваряла очите за поредица от престъпления. Със сега действащия закон, например, е забранено да има хазартни зали и всякакви други игри на хазарта в радиус не по-малък от 300 метра от училища и детски градини. До 32-ра гимназия, през 10 метра до него има и казино, и бинго. Това е направено нарочно, защото там има деца и младежи. Не се контролира и продажбата на лица до 18 г. Дейността е прехвърлена на дистрибутори, които не следят за възрастта. И така дори деца си купуват талони", обясни Валери Симеонов пред Nova телевизия.

"Васил Божков не е безобиден, след като казва, че може да не изпълнява закона. Това, все пак, е известен в обществото бизнесмен. На махленско ниво падна с думите за Перник, а имах добро мнение за него. Човек в живота трябва да свикне, че губи и печели", каза още Симеонов. 

По думите му твърдата подкрепа на ГЕРБ за законопроекта означавала, че "няма чадър".  


Менда Стоянова оправда Горанов за несъбраните такси от хазарт


Той коментира, че Световната здравна организация определя хазарта като болест. "Не можем да го забраним изцяло, защото това би означавало да отворим вратата за черния хазарт. Хазарт е имало винаги, дори по времето на социализма. Хазартно зависимите хора трябва да има къде да играят, но трябва и да бъдат някак контролирани", обобщи заместник-председателят на парламента.

Facebook logo
Бъдете с нас и във