Банкеръ Daily

Общество и политика

Валери Симеонов след срещата с премиера: Сега Борисов да решава

„Ще изчакаме Бойко Борисов да вземе решение относно назначаването на Орхан Исмаилов за зам.-министър на отбраната".

Това коментира Валери Симеонов, съпредседател на „Патриотичен фронт ВМРО-НФСБ", след среща с премиера Бойко Борисов в Министерския съвет относно назначаването на Орхан Исмаилов за зам.-министър на отбраната.

На въпрос дали ще оттеглят подкрепата си от правителството, ако Исмаилов остане на поста си Симеонов заяви, че ще изчакат решението на министър-председателя Бойко Борисов, ще свикат своя колективен орган и ще вземат решение.

"Подхождаме изключително отговорно, отговорни патриоти сме и точно защото сме такива не можем да си позволим своеволно да разрушаваме това крехко мнозинство в парламента", заяви Симеонов .

Тя беше свикана заради назначаването на Орхан Исмаилов за зам.-министър на отбраната. На въпрос дали ще оттеглят подкрепата си от правителството, ако Исмаилов остане на поста си Симеонов заяви, че ще изчакат решението на министър-председателя Бойко Борисов, ще свикат своя колективен орган и ще вземат решение.

"Решения не взима нито Валери Симеонов, нито Красимир Каракачанов", коментира Симеонов. Попитан, дали са представили данни за зам.-министъра на отбраната, той отговори, че са маркирани някои детайли.

Относно това дали ПФ са поставили условия на премиера за оттеглянето на Орхан Исмаилов от поста зам.-министър на отбраната, Каракачанов заяви: "Точната ни формулировка беше, че това лице на това място не е приемливо".

Съпредседателите на ПФ отрекоха слуховете за разцепление в политическата организация: "Това, че имаме нюанси, или че в даден момент по даден казус единият е по-емоционален, а другият по-въздържан не означава, че може да се разделим", коментира Каракачанов.

""Ние дойдохме да си кажем мнението и изразихме своето становище. Премиерът пожела да получи време, за да се запознае със случая, да го проучи и да ни отговори. Условия не сме поставяли, още по-малко ултиматуми", уточни той.

"Този въпрос отне не повече от 15-ина минути от нашия разговор. След като премиерът каза, че ще провери въпроса и ще ни даде отговор, ние преминахме на други въпроси.Разговаряхме по темите за проучванията за конвенционален газ, за това, че идва зимата и трябва да се помисли за промени в ДКЕВР", допълниха от Патриотичния фронт.

Facebook logo
Бъдете с нас и във