Банкеръ Daily

Общество и политика

Валери Симеонов: Скоро ще има правителство

България скоро ще има правителство. Това каза пред журналисти в парламента съпредседателят на Патриотичен фронт Валери Симеонов.

"Склонни сме на отстъпки, но не с политически лица, а със специалисти и то само, ако ни поканят", допълни той.

„Аз съм отчаян оптимист, човек, който вярва в доброто и съм сигурен, че България скоро ще има правителство и се надявам, че това правителство ще допринесе за извеждането на България от кризата. Първо, се подписва програма, след това се говори за състава на правителството. Досега не сме подписали никаква програма, но предполагам, че това е въпрос на дни”, коментира още Симеонов.

На въпрос дали правителството ще е с формулата ГЕРБ-Реформаторски блок- Патриотичен фронт Симеонов отговори, че това зависи от мандатоносителя. „Аз го виждам и в по-широк състав,с хора, които са представени от други партии, също специалисти. Смятам, че няма нищо лошо в това”, заяви още той. Според Симеонов това може да са хора от БСП, АБВ и ББЦ.

"Ние в тройки не участваме", заяви по-рано пред bTV представителят на формацията Слави Бинев. "Не знам кой се е объркал, ние имаме последователна позиция и не знам защо ни каните по студия, ние повтаряме едно и също. Все едно се очаква да изпуснем нещо, което да се разчете като разнобой", допълни той.

"За нас няма значение кой ще изпълнява тази програма, а е важно да имат качества да я изпълнят. Има наредени вече 15 министри. Как са избрани, нали вие, ако си избирате сътрудник, ще ги подбирате по качества", поясни Бинев.

На въпрос какво е отношението му към Бойко Борисов Бинев посочи, че това е едно безкрайно недоверие. "Не знам как обществото може да се спъва в един и същи камък", коментира той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във