Банкеръ Daily

Общество и политика

Валери Симеонов ще сезира СЕМ за Слави Трифонов

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов обяви, че ще сезира СЕМ за действията на "Шоуто на Слави". Той допусна възможността и да съди Слави Трифонов, като припомни, че е спечелил подобни дела срещу Николай Бареков и вестник "Уикенд".

Повод за коментара му стана излъченото снощи разследване на "Шоуто на Слави", което твърди, че в хотел в Малко Търново, собственост на Симеонов, се настаняват военни и полицаи, които са командировани да охраняват границата с Турция. Според екипа на предаването, хотел "Козият рог" е собственост на фирма "СКАТ" ООД. Симеонов обаче уточни, че е само съдружник във фирмата, тъй като законово няма право да участва в управлението ѝ. Точно заради това и нямало конфликт на интереси.

"Този хотел е само един от обектите на компанията, в която работят общо 300 души. Нямам договори нито с Министерството на отбраната, нито с МВР за настаняване на техни служители в хотела. Трябва да ги връщам ли, след като са държавни служители", заяви Симеонов пред Би Ти Ви, като добави, че в хотела отсядат и горски служители.

Той уточни, че двете ведомства проучват леговата база, където настаняват служителите си и той не може да повлияе на това. Опроверга и информацията, изнесена в разследването, че цената на нощувка е 70 лв. "Толкова струва спането през уикенда. През делнични дни е 30 лв., като за тези пари гостите получават 3 пъти хранене през деня, интернет, фитнес, сауна и открит басейн", добави съпредседателят на "Обединени патриоти".

Facebook logo
Бъдете с нас и във