Банкеръ Daily

Общество и политика

Валери Симеонов ще налага ”Тишина” и в зимните курорти

Акция "Тишина", която разбуни духовете през лятото продължава - вицепремиерът Валери Симеонов ще проверява и зимните курорти. През лятото Симеонов проведе акция "Тишина" в курорти по морето. При среднощни проверки бяха спрени шумни партита и конфискувана техника и озвучителна апаратура в дискотеки най-вече в Слънчев бряг.

"Търсят се по-ефикасни мерки за борба с шума в курортите. В сегашния Закон за туризма мерките са предупредителни, предвидени са и едномесечни срокове за обезшумяване.  Днес работната група ще обсъди промени в законите за туризма, за Черноморското крайбрежие и за устройството на територията", обясни Симеонов. 

Вицеппремиерът обясни, че шумът не е единственият проблем - такива са и преместваемите обекти в националните курорти и като цяло в туризма.

"Те са уродливо явление, което пречи на развитието на нормален туризъм, както и набирането на работна ръка за сектора и квалификацията й.  Подготвените законодателни промени, по които се работи още от лятото, са свързани и с предстоящия зимен сезон, защото няма сериозна разлика между проблемите в летните и зимните курорти", допълни Валери Симеонов. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във