Банкеръ Daily

Общество и политика

Валери Симеонов се завърна в парламента като депутат

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов се върна в парламента като редови депутат. "Чувствам се добре", бе първият коментар на бившия вицепремиер в кулоарите на Народното събрание. После Симеонов обяви, че няма драма между него и Волен Сидеров. Щели да работят нормално. 

Симеонов се завръща в Сградата на съединението за сметка на депутатката от "Атака" Миглена Александрова. Това води до промяна на баланса в групата на "Обединени патриоти" - ВМРО имат 11 народни представители, НФСБ - 9, а "Атака" са със седем.

Поради тази причина се очаква напрежението при патриотите да се запази. При избора на Марияна Николова за наследник на Валери Симеонов на вицепремиерския пост атакистите и самият Волен Сидеров не присъстваха на заседанието. Сидеров оспори номинацията й, но с гласовете на ГЕРБ, НФСБ, ВМРО и "Воля" кандидатурата й все пак бе одобрена. 

Сериозни търкания в патриотичната коалиция има покрай листите за евроизборите, които ще проведат през май догодина. Твърди се, че Сидеров иска да оглави общата листа, но Симеонов и Каракачанов категорично отказват и предпочитат действащия евродепутат от ВМРО - Ангел Джамбазки. 

Сидеров отхвърли твърденията, казвайки, че не е ставало дума да води листа, а бил загрижен за управлението. Причините да не подкрепи Марияна Николова за вицепремиер били лични, но и нямало нужда от неговата подкрепа. По думите му "Атака" се жертвала с по-малко депутати, за да се запази коалицията.

Иначе пленарното заседание започна при минимален кворум от 121 депутата. След поименна проверка, поискана от БСП, бе установено, че заседанието може да продължи, тъй като броят на депутатите, присъстващи в пленарната зала, се е запазил.

Facebook logo
Бъдете с нас и във