Банкеръ Daily

Общество и политика

Валери Симеонов се похвали, че е свалил шефката на ДНСК

Вицепремиерът Валери Симеонов съобщи във Фейсбук, че шефката на ДНСК Милка Гечева е освободена от поста. До този момент все още няма официално съобщение по въпроса.

"Макар със закъснение, в това управление нещата се случват. Преди два месеца и половина поисках освобождаването на Милка Гечева от длъжността началник на Дирекция за национален строителен контрол, поради сериозни съмнения за покриване на незаконните плажни дискотеки на мутрите на плажа Слънчев бряг юг. Заведението Какао, Кубанита, The One, както и любимото ми Бедрум, са построени в разрез с нормативните уредби за преместваеми обекти и се простират на декари площ върху дюните.

Това, обаче, не попречи на Гечева да отговори на моя сигнал за нарушения с констатацията, че няма нарушения. Тези, както и други констатации на ДНСК и регионалните им поделения по морето, ме мотивираха да поискам оставката й. От вчера, госпожата е освободена. Вярвам, че следващият началник на ДНСК ще се съобразява единствено със закона и няма да угодничи на закононарушителите, независимо с кои на властта са свързани те", написа вицепремиерът.

Милка Гечева беше назначена за началник на дирекцията през 2010 г. 3 години по-късно обаче беше освободена от кабинета „Орешарски“. Тогава лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че причината е разрушаването от страна на властите на така нареченото "Весело село“ на митничарите на брега на язовир „Ивайловград”.  Бившият регионален министър Лиляна Павлова обвини кабинета на Пламен Орешарски в чистка и каза, че Гечева е "отличен специалист, експерт и управленец". По времето на служебното правителство на Близнашки тя беше възстановена на поста.

Facebook logo
Бъдете с нас и във