Банкеръ Daily

Общество и политика

Валери Симеонов се извини, остава вицепремиер

След заседание на коалиционния съвет на ГЕРБ и Патриотите вицепремиерът Валери Симеонов даде извънреден брифинг, за да поднесе извиненията си към всички засегнати от скандалното му изказване по адрес на майките на деца с увреждания.

"По настояване на коалиционния съвет поднасям своите извинения на всички, които са се обидили, или са се почувствали обидени", посочи Симеонов на брифинга. "По никакъв начин не съм целял да обидя, когото и да било", посочи още вицепремиерът.

Валери Симеонов добави, че вече няколко пъти е обяснил изказването си и отношението си към децата инвалиди, тези с увреждания и въобще към хората с увреждания, тъй като самият той е потърпевш в това отношение в своето семейство и също е подпомагал с каквито средства му е възможно на такива хора и деца с увреждания

Лидерите на управляващите партии стигнаха до решение Симеонов да не подава оставка, каквито са исканията на протестиращите майки, БСП и на "Атака".

Пръв на срещата в Министерския съвет пристигна Волен Сидеров. Той съобщи пред репортерите, че носи стари издания с публикации за Валери Симеонов - "за архива на Бойко Борисов". "Отивам да занеса на  Борисов за неговия архив - как Валери Симеонов  е предлагал да се оттегли от политиката като Доган и смята, че хората искат стабилност без Бойко Борисов. Това е от 2016 - 2017 г.", посочи лидерът на "Атака". 

Междувременно Народното събрание отхвърли предложението на БСП за изслушване на Валери Симеонов. След декларации от парламентарните групи ще започне гласуването на третия вот на недоверие към правителството, иницииран от социалистите заради състоянието в сектор Здравеопазване.

Facebook logo
Бъдете с нас и във