Банкеръ Daily

Общество и политика

Валери Симеонов се е сближил с Цветанов и ще атакуват ГЕРБ, прогнозира Сидеров

Валери Симеонов се е сближил с Цветан Цветанов и ще атакува ГЕРБ. Цветанов ще търси реванш, прогнозира председателят на "Атака" Волен Сидеров, като същевременно отхвърли възможностите за коалиция с НФСБ и ВМРО на предстоящите местни избори. Сидеров аргументира тезата си с местния вот. Той сподели, че имал данни как на места в страната ВМРО и НФСБ ще бъдат подкрепени от структури на Цветанов. Лидерът на "Атака" припомни, че в някои от структурите на ГЕРБ има разпукване и това ще бъде използвано. По тези места неофициално Цветанов щял да насочва гласове към двете патриотични формации и по този начин да се "играе" срещу ГЕРБ.

Както "Банкеръ" съобщи, преди дни Валери Симеонов намекна, че е много вероятно да се разделят с ГЕРБ, ако големият коалиционен партньор не промени принципите си на правене на политика. Той остро разкритикува Борисовата партия за кризите в различни сектори - от енергетиката през животновъдството до туризма. "Ще извадим на масата тежките въпроси пред Борисов още през септември, защото в последните месеци България получава много сериозни икономически удари", заяви Симеонов и съобщи, че предстои с Красимир Каракачанов да обсъдят следващите си ходове.

В същото време Волен Сидеров и негови приближени бяха изключени от парламентарната група на "Обединени патриоти". Атакистът смята, че това засилва влиянието на ДПС в парламента.

Сидеров не изключи възможността да се кандидатира за кмет на София. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във