Банкеръ Daily

Общество и политика

Валери Симеонов: С ГЕРБ работим по-бързо от предния път

Поредната среща между преговорните екипи на ГЕРБ и "Обединените патриоти" за съставяне на правителство приключи. След края й обаче представителите на двете формации бяха по-скоро лаконични в изказванията си. Пред журналистите в парламента лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов каза единствено "продължаваме".

Колегата му Валери Симеонов все пак разкри някои детайли от преговорите. "С ГЕРБ си разменихме чернови на коалиционното споразумение. Нищо конкретно обаче не е решено на срещата", обясни съпредседателят на "Обединените патриоти". Той уточни, че споразумението все още не е готово. "Направихме стратегическата програма за една седмица. Съставянето на предходното правителство продължи един месец. Мисля, че работим даже по-бързо от предния път", каза още Валери Симеонов.

По-рано Цветан Цветанов сподели очакванията си, че до ден-два окончателният вариант на коалиционното споразумение ще бъде готов. И добави, че според него в началото на идната седмица лидерите на ГЕРБ и патриотичния съюз ще го подпишат.

В документа ще бъде вписан начинът, по който ще се вземат правителствените решения. Ще бъде уточнена структурата на Министерския съвет. Както и ще бъде посочен и срокът за изготвяне на управленска програма с всички детайли по отделните секторни политики. Едва след като бъде подписан документът, двете формации ще започнат разговори за имената на министрите от кабинета "Борисов-3".

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във