Банкеръ Daily

Общество и политика

Валери Симеонов призова за незабавно затваряне на училищата

Призоваваме отново за незабавно затваряне на училищата в цялата страна с оглед на тревожната ситуация – почти всички региони са в опасната червена зона на разпространение на заразата с Ковид -19. Това заяви лидерът на НФСБ и водач на листата на Патриотична коалиция "ВОЛЯ и НФСБ" в Бургас Валери Симеонов.

„Рискът в училищата е най-голям – децата не боледуват, но са най-сериозния преносител на заразата към своите баби и дядовци, и родители. Все повече са случаите на заболели възрастни, заразени от децата си, а за съжаление, новите щамове поразяват и учениците“, подчерта Симеонов.

"Ресторантите не трябва да бъдат затваряни, тъй като при спазване на строгите мерки и изискването за 50 % заетост възможността за заразяване е минимална, в сравнение с класна стая от деца, които общуват помежду си по-емоционално и непредпазливо“, е позицията на патриотите от НФСБ.

НФСБ е последователна в това да се предприемат ефективни мерки още от началото на пандемията.

От партията припомнят, че на 14 февруари 2020 г. партията на Валери Симеонов първа настоя за спешни мерки срещу настъпващата епидемия, в т.ч. масово мерене на температурата, термокамери и затваряне на границите. Предложенията бяха посрещнати с присмех и подигравки от опозицията и медиите. Месец по-късно обаче Народното събрание, макар и със закъснение, прие решение, с което въведе извънредно положение в страната.

На 4 ноември, в началото на втората вълна на заразата, НФСБ настоя за триседмична карантина, затваряне на училищата и по-строги мерки. Отново предложението не беше прието, но три седмици по-късно ограниченията бяха въведени.

В подкрепа на най-ощетения бранш – туризма, НФСБ предложи намаляване на ДДС на 9 % за всички ресторантьорски услуги, бирата и виното, както и за туроператорските услуги. Предложението бе прието от Народното събрание.

Пак по настояване на НФСБ и Валери Симеонов за спасяване на туристическия сезон бяха намалени цените на чадърите и шезлонгите по плажовете и бяха осигурени ваучери за почивка на служителите на първа линия в борбата с коронавируса и бяха приети мерки в помощ на туроператорските фирм

Facebook logo
Бъдете с нас и във