Банкеръ Daily

Общество и политика

Валери Симеонов: Предстоят доста сериозни промени в отношенията ни с ГЕРБ

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов намекна, че е много вероятно да се разделят с ГЕРБ, ако големият коалиционен партньор не промени принципите си на правене на политика.

"Ще имаме Коалиционен съвет с Красимир Каракачанов и смятам, че предстоят доста сериозни промени в отношенията ни с ГЕРБ, тъй като държавата не върни в правилна посока", посочи депутатът, според когото се намираме в икономическо-политическа криза.

"Ще извадим на масата тежките въпроси пред Борисов още през септември, защото в последните месеци България получава много сериозни икономически удари. На първо място -  състояние на българската енергетика. Още не е решен проблема с високите цени на тока, вследствие на борсовите спекулации. За съжаление продължава и финансирането на ТЕЦ Варна на Ахмед Доган с държавни пари и отстраняването на шефа на НЕК въобще не е решение“, заяви Симеонов, цитиран от бургаското издание "Флагман". 

По думите му на фермерите е бил нанесен смъртоносен удар с мерките за африканска чума. Лидерът на НФСБ разкри, че още в началото на избухването на епидемията лично е разговарял с вътрешния министър Младен Маринов и го е призовавал да изолират напълно първите огнища в Русенско, но нищо не било направено, вследствие на което заразата плъзнала в цялата страна.

Според Валери Симеонов третият удар за българската икономика бил в сектор „Туризъм“, който бил тотално съсипан. "Плажовете на България са оглозгани от мутрите кочан варена царевица. Изгонихме си и българските туристи и ще става все по-зле", отбеляза още той.

Лидерът на НФСБ съобщи, че патриотичните сили са се освободили от един тежък камък, явно визирайки Волен Сидеров. От думите му става ясно, че се работи по нова патриотична коалиция. 

На въпрос за бъдещето с ГЕРБ той казва, че това зависи от тяхното поведение. "Това е голямата партия, която дирижира политиката в България. Икономическите интереси не трябва да бъдат жертвани, за да се напълнят гушите на определени лобита и забележете кога започна това нещо – тази година. Има един ренесанс на погрешната политика на ГЕРБ от предходен мандат. Не казвам, че това е свързано с отсъствието ми от властта, но може би е имало дисциплиниращ ефект към останалите", обобщи Симеонов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във