Банкеръ Daily

Общество и политика

Валери Симеонов предлага началника на кабинета си за вицепремиер

Ключово съвещание на "Обединени патриоти" се очаква да се проведе във вторник. Това ще е първото заседание на малкия партньор в управлението след оставката на Валери Симеонов от вицепремиерския пост. 

Нагласите са, че на съвещанието партията му НФСБ ще предложи негов наследник на поста. По неофициална информация става дума за досегашния началник на политическия кабинет на Симеонов - Марияна Николова. По професия Марияна Николова е адвокат, вписана е към Софийска адвокатска колегия. Заемала е различни експертни длъжности в държавната администрация. От средата на юни 2015 г. до 2017 г. е ръководител на отдел "Договорно-правен и правна защита" в "Национална електрическа компания" ЕАД.

Предпочитаният от ГЕРБ вариант е да не бъде назначаван нов вицепремиер от НФСБ, а ресорите на Симеонов да бъдат разпределени между Екатерина Захариева, Томислав Дончев и Красимир Каракачанов. 

Сред другите горещи теми е въпросът дали Валери Симеонов ще се върне в парламента като редови депутат и дали ще настъпят промени в структурата на парламентарната група на "Обединени патриоти".

Повод за ново напрежение са и позициите на Волен Сидеров, според когото и Каракачанов също следва да подаде оставка. 

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов подаде оставка след близо месец протести на майките на деца с увреждания

Facebook logo
Бъдете с нас и във