Банкеръ Daily

Общество и политика

Валери Симеонов повдигна въпроса за оставката на Борисов

Валери Симеонов и депутатите от НФСБ гласуваха против оставката на Делян Добрев от ГЕРБ. В парламентарните кулоари Симеонов разкритикува действията на премиера Бойко Борисов, отчитайки, че приема оставки на килограм, без да се интересува от експертния капацитет в законодателната и изпълнителната власт. Той намекна, че след толкова оставки на дневен ред идва и въпросът и за оставката на самия Борисов.

"Когато масово принуждаваш членове от ръководството на твоята партия за оставки, неизбежно изниква въпросът и за твоята", коментира Симеонов. Лидерът на НФСБ сравни развитието по скандала "Апартаментгейт" с времето на Великата културна революция на Мао Дзедун.

Според Валери Симеонов в следващия парламент ще има предимство за клошари и малоимотни. "Този, който има апартамент или не дай си боже фирма, не трябва и да си помисля да се кандидатира за народен представител. За народни представители трябва да се кандидатират само малоимотни хора, такива, които спят под мостовете на Перловската река, и хора, които са клошари", отбеляза още той.  

По думите му кампанията спекулира с най-ниските чувства на българския народ - завистта и неудовлетвореността от живота.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във