Банкеръ Daily

Общество и политика

Валери Симеонов подал оставка като вицепремиер заради Божков

Валери Симеонов

Медиите, финансирани от Васил Божков, доведоха до моята оставка като вицепремиер, заяви лидерът на НФСБ и водач на листата на „Патриотична коалиция ВОЛЯ и НФСБ“ в Бургас Валери Симеонов пред БНТ.

Симеонов посочи, че оценката, която си поставя е нееднозначна. „Трудно управление. Имали сме много сериозни конфликти. Борбата ни за честна политика е намирала изражение в материалите, които сме изложили. Едва ли ще си спомните, че вицепремиер е подавал сигнали в прокуратурата срещу министри в кабинета. И от собствената си работа не съм напълно доволен. Не мисля, че дължа на някого извинение. Всичко се върти около това дали трябва да искам извинение от Васил Божков. С майките е едно и също. Когато започна борбата с хазарта, започнаха и платените протести. Там се плащаше по 100 лв. на знаме по 50 лв. на присъствие. Медиите , които подхванаха цялата кампания те доведоха до моята оставка, а те бяха финансирани от Васил Божков“, коментира Симеонов. 

Той подчерта, че с лидера на „Воля“ Веселин Марешки няма да отстъпят нито на олигарси, нито на картели.

„Нещата, които от НФСБ сме постигнали са с наши собствени усили. Когато става въпрос за законови промени, не могат да минат без голяма подкрепа. Помогнахме на българските общности в чужбина. Пуснахме въздушна линия София-Одеса-София. Затова ме номинирани и наградени от българските общности“, подчерта той и уточни, че с Марешки са се реализирали в бизнеса и имат с какво да се похвалят и със свършеното в Народното събрание.

Facebook logo
Бъдете с нас и във