Банкеръ Daily

Общество и политика

Валери Симеонов: Патриотичният фронт няма да участва в коалиции

Патриотичният фронт ще даде подкрепа за политики и програми, но няма да прави коалиции. Това заяви пред Радио „Фокус” Валери Симеонов, съпредседател на Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО. Симеонов уточни, че фронтът би подкрепил политики и програми, но за коалиция с ГЕРБ трябва да си помисли доста.

„Коалицията се приема като нещо компрометиращо, грозно и непристойно сред българското общество и от тази гледна точка не искам да изглеждаме като хора, които на всяка цена ще подкрепят политиката на мандатоносителят ГЕРБ, ако той е мандатоносителят”, изтъкна Симеонов.

Той допълни, че в момента е много по-важно да се обединят позициите и да се постигне съгласие, за решаване на основните проблеми на България. Това е много по-важно от това дали ще има коалиция или ще има подкрепа за определена програма, смята Симеонов.

Той призова служебното правителство да изготви отчет за състоянието на хазната, който да бъде представен на всички политически партии, като необходимо условие да се реши дали има нужда от актуализация на бюджета.

Facebook logo
Бъдете с нас и във