Банкеръ Daily

Общество и политика

Валери Симеонов обвини БиТиВи в корупция

"Да, имам информация, че шефът на външното разузнаване на Русия Сергей Наришкин е направил среща с вицепремиера на ОАЕ и шейх на Дубай Мохамед Рашид ал Мактум, искайки освобождаването на Васил Божков. И това е публикувано в арабските медии". Това съобщи зам.-председателят на Народното събрание и лидер на НФСБ Валери Симеонов. По думите му това е изключително опасно.

Според Симеонов след тази информация България няма никакъв друг правен ход, освен да повика руския посланик у нас Анатолий Макаров и да поиска обяснение на какво основание Русия по такъв "безобразен е нагъл начин" се намесва във вътрешните работи на България, опитвайки се да освободи човек с 11 обвинения досега, в това число и за организирана престъпна група за убийства.

"Не влизам във война с медиите, посочвам фактите", заяви лидерът на НФСБ пред Нова телевизия. Той отново обвини Антон Хекимян и шефа на новините в БиТиВи Венелин Петков, че 45 дни не са оповестили информацията на братя Найденови за Васил Божков. "Много добре знам какво говоря, готов съм да нося отговорност и ако Венелин Петков и Антон Хекемян са се почувствали засегнати, да се срещнем в съда. Не приемам обаче БНТ да влиза в ролята на съд и да ми дава присъди и оценки", каза Симеонов.

Зам.-председателят на парламента съобщи и за корупция на по-ниските етажи на БиТиВи. Представители на медията били изпращани да правят репортажи и в последствие отказвали, ако "рекетираният собственик на фирма изразявал готовност да си плати".

"Приветствам главния прокурор за предприетите мерки за ревизия на приватизацията“, подчерта лидерът на НФСБ. Той заяви готовност като представител на законодателната власт да подкрепи изменения в правната система, които ще доведат до справедливи наказания за тези, които са извършили грабежи в процеса на приватизацията. Но изтъкна, че не бива да се заклеймява целият процес като престъпен.

Във връзка с приетите промени в Закона за хазарта, внесени от Симеонов и депутатите на НФСБ, председателят на партията още веднъж отчете необходимостта от това да се прекрати "заразата от масовото търкане на билетчета" – нещо, което може да се сравни с наркотичната зависимост. "Продажбата на тези талончета трябва да става само на лицензирани места, а не в близост до училища или пък в магазина, където вместо 3 лева ти връщат талонче за късмет“, възмути се Симеонов. По негови думи става въпрос за ценностната система на цялата нация, "заразяват се деца и старци".

Facebook logo
Бъдете с нас и във