Банкеръ Daily

Общество и политика

Валери Симеонов: Нямал съм и помисъл за лични отношения с Марияна Николова

Да сложим някой политик, който само ще се върти на въртящия стол, няма смисъл. Това е място за вършене на работа. Лични отношения нямам с Марияна Николова, никога съм нямал, нямал съм и помисъл. Това заяви председателят на НФСБ Валери Симеонов в коментар за избора на Николова на неговия пост като вицепремиер.

"Марияна Николова е изключително добре подготвен администратор и професионалист. Като юрист тя е подготвяла всяко проекторешение и през ръцете й са минавали много тежки за решаване въпроси, като например чистотата на въздуха, наредбата за твърдите горива.  Това е човекът, който беше в основата на реализацията на всички успехи или действия, които са предприети от моя кабинет. Няма нищо по-естествено от това тя да ме наследи на вицепремиерския пост, за да продължи работата не като политическа институция, а като реално действащ механизъм. Тя е встрани от политиката и това е добре за държавата", смята Симеонов. 

Той посочи, че сигурността на кабинета не е била поставяна на изпитание. Попитан как ще работи в парламента заедно с лидера на "Атака" Волен Сидеров, Симеонов посочи, че дълго време е работил с него и се надява да работят и занапред. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във