Банкеръ Daily

Общество и политика

Валери Симеонов няма нищо против ДПС да застане зад новия кабинет

"Дори да няма наши представители, ние пак ще подкрепим новото правителство. Тяхна работа е ако ББЦ и ДПС влязат в коалиция. Ако ДПС се подпише, ние да не би да трябва да се направим на обидени?", обяви лидерът на НФСБ и представител на Патриотичния фронт Валери Симеонов пред Нова телевизия.

"Прекалено рано е да се направи категоричен извод от преговорите с ГЕРБ. Ще подпишем само програма за стабилно управление. Не говорим за коалиция, а за бъдещо управление, в което могат да участват и наши специалисти", каза той.

Симеонов допълни, че е постигнат много добър диалог и има съвпадение по 14 точки. Времето обаче не е достигнало за задълбочени разговори по някои основни теми. "Мандатът е на ГЕРБ, ако имат нужда от подкрепа в някои ресори, ние ще ги подкрепим", категоричен бе той.

„Разговорите с ГЕРБ са само една част. Утре може да направим разговори с БСП. Кой е казал, че ГЕРБ ще може да състави правителство? Готови сме да обсъдим всичко, включително и нещата, които ни разделят. Не сме говорили за „третото краче на столчето. Най-важното е да се намери начин България да излезе от кризата", заяви Симеонов.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във