Банкеръ Daily

Общество и политика

Валери Симеонов: Не трябва да подценяваме информацията на братя Найденови

Не трябва да подценяваме информацията за вътрешно-фирмения скандал между оператора на най-големите лотарийни игри Васил Божков и неговите съдружници семейство Найденови. Трябваше да се изнесе тази информация, заяви заместник-председателят на парламента Валери Симеонов ден преди обнародването на промените в Закона за хазарта, които изваждат частните лотарии на Божков от бизнеса с лотарийни билети. 

"Бяха изнесени данни за злоупотреба с невнасяне на данъци в размер към онзи момент между 210 и 260 млн. лв. за периода от началото на тези лотарийни игри. Виждате, че напоследък Агенция "Държавна финансова инспекция", както и данните от финансово министерство, говорят за 3-4 пъти по-голям размер на нанесени щети на държавния бюджет. Това даде основания аз да внеса този втория законопроект и самата ситуация помогна много", посочи лидерът на НФСБ.

По думите му Законът за хазарта е бил приет почти без дебати, защото е назрял моментът за него. Според него последното ниво на корупцията в тази сфера е Комисията по хазарта и няма смисъл да се търси по-нагоре, както намекна Васил Божков. "И управляващите, и опозицията, всички са убедени, че е време за един такъв закон", заяви пред БНТ Валери Симеонов. 

По-рано бизнесменът Кирил Домусчиев съобщи, че дългогодишното партньорство между "Национална лотария" и NOVA телевизия отива към своя край. По думите му рекламното време ще бъде запълнено от друга компания и това няма да се отрази на финансовите резултати на медията. 

Очаква се промените в Закона за хазарта да бъдат обнародвани в Държавен вестник в сряда.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във