Банкеръ Daily

Общество и политика

Валери Симеонов: Не приемаме позицията на премиера за Исмаилов

Не мога да приема, че това е позиция на г-н Борисов, трябва да получим официална позиция. Ако е така, както е казано, е някакво недоразумение. Това заяви съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов пред Дарик радио.

Премиерът каза, че няма да поиска оставката на заместник-министъра на отбраната Орхан Исмаилов, въпреки ултиматума на Патриотичния фронт. "Няма да се поддам на натиск. Няма да позволя някой да застраши етническия мир. Единственото по-лошо от това, да няма правителство, е да има подобен етнически конфликт", заяви Борисов пред "Преса".

„Ясно е, че има други аргументи, поне да бъде така доблестен да си ги каже", отговори Симеoнов. „Не мога да приема, че това е позиция на г-н Борисов, трябва да получим официална позиция. Ако е така, както е казано, е някакво недоразумение", допълни той.

"За какъв етнически мир говори Борисов? Тази теза много отдавна я опровергахме. Нямаме нищо против хора с турски имена да заемат определени постове. Казахме, че не сме против и Вежди Рашидов. В случая просто става въпрос за човек, предложен от Корман Исмаилов, който е завършил в Истанбул, и научният му ръководител е Ахмет Давутоглу - външният министър ислямист на Турция. Става въпрос за зависимост от проосманското управление на Ердоган и възможно изнасяне на информация от Министерството на отбраната към турските тайни служби. Това сме го обяснили на г-н Борисов и е неуместно да се спекулира, че ПФ е против турци, цигани и др. Ясно е, че има други аргументи Борисов, да бъде така доблестен да ги каже. Като получим позицията му, ще направим Консултативен съвет и ще излезем с обща позиция", съобщи Симеонов.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във