Банкеръ Daily

Общество и политика

Валери Симеонов: Не приемам морални оценки

Вицепремиерът Валери Симеонов призова да не се провежда контрапротест в негова защита. "Чувствам се достатъчно уверен и убеден в това, което върша и не е редно да се опитваме да оказваме каквато и да била форма на натиск на коалиционни партньори или някой друг със средства, които не приемам, а именно средствата на уличния натиск", заяви Симеонов на извънреден брифинг в Министерския съвет.

Според него стабилността на правителството не зависи от оставката. "Не мисля, че моята фигура е кой знае колко значима. Не мога да приема морални оценки от всякакви посоки - отдолу, отгоре, отляво, отдясно. Аз имам собствено мнение, изразил съм го. Продължавам да държа на него, защото е истината", каза още Валери Симеонов.

Според него протестът за оставката му е бил "тюрлю гювеч". 

Срещата между съпредседателите на "Обединени патриоти" ще започне в 14.30 часа и ще продължи около два часа. Засега не е ясно дали лидерите на НФСБ, "Атака" и ВМРО ще говорят след това пред медиите.

Преди началото на заседанието лидерът на ВМРО, вицепремиер и министър на отбраната Красимир Каракачанов заяви, че правителството на трябва да пада. Той каза, че не знае дали ще се стигне до оставката на Валери Симеонов. 

Каракачанов отбеляза, че по отношение на протестиращите майки правителството е направило много за тях. "Това са допълнителни 150 млн. Аз ако получа допълнителни 150 млн. за армията, ще бъда щастлив. Това не са малко пари", уточни той.

"Аз една година и половина се правих на "синя каска", опитвам се да балансирам между някакви такива настроения. От тук нататък губим много време. Вместо да се занимаваме с нещата, заложени в програмата на Обединени патриоти, година и половина се занимаваме с глупости. Стига толкова. Ако ще работим, да работим. Ако някой се кара, да се кара", заяви Красимир Каракачанов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във