Банкеръ Daily

Общество и политика

Валери Симеонов: Не може един гологлав чалгар да се изживява като съдия

"Не може един гологлав чалгар да се изживява като съдия в България и да раздава присъди". Това каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред репортери в парламента по повод интервюто на главния прокурор Сотир Цацаров в "Шоуто на Слави", в което той посочва, че на база доклад на ДАНС е възложена експертиза, която да установи има ли завишени цени при изграждането на оградата по границата с Турция. 

На въпрос дали визира Трифонов в изказването си бившият вицепремиер отбеляза, че е "не бил казал Слави Трифонов"

ДАНС не е институцията, която може да определи дали има престъпление или не. Аз също съм контактувал с ДАНС и нямам много високо мнение за работата на ДАНС, заяви  Симеонов

"Всичко ще се провери, ще се установи, не го приемам като факт. Затова се прави допълнителна проверка, втора експертиза. Областните управители са тези, които са сключвали договори за възлагане изграждане на оградата. Аз бях може би причината за бързото изграждане на оградата в рамките на година и половина, тъй като успяхме да прокараме в Народното събрание с колегите от другите парламентарни групи решение да става с директно възлагане, да не се минава по процедурата за обществена поръчка, защото тогава ни бяха нападнали огромни тълпи бежанци. И слава богу това решение се прие и се даде възможност за по-бързо изграждане на оградата", разясни лидерът на НФСБ.

Той допълни, че Цацаров не е казал нито дума за него.  

"Областните управители са тези, които сключват договорите с възлагане. Аз може би бях причината за бързото изграждане на оградата. Това стана в рамките на година и половина, защото успяхме да прокараме в Народното събрание с колегите от другите парламентарни групи решение да става с директно възлагане и да не се минава по процедурата за обществени поръчки, защото тогава ни бяха нападнали огромни тълпи бежанци", подчерта Симеонов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във