Банкеръ Daily

Общество и политика

Валери Симеонов: Може да има мнозинство и без Патриотичния фронт

Все още чакаме позицията на премиера Бойко Борисов за назначението на заместник-министъра на отбраната Орхан Исмаилов, за да решим дали да оттеглим подкрепата си. Това коментира пред журналисти в парламента съпредседателят на "Патриотичния фронт" Валери Симеонов.

"Аз мисля, че даже и без "Патриотичния фронт", в момента по много въпроси има мнозинство, така че няма драма. Много често ДПС подкрепя ГЕРБ, много често БДЦ ги подкрепя, много често има мнозинство по основни въпроси. Между другото, нормално е да има едно непостоянно мнозинство и да се търси подкрепа или съдействие - това го има в много парламенти. Само в България сме свикнали едно мнозинство желязно да налага своята воля. Това не мисля, че е нормално", каза Симеонов.

"Имаме решение от петък на политическия съвет. Пак ще се обсъди въпросът, след като получим или не получим отговор от министър-председателя", допълни той.

"Никого не изнудваме. Мисля, че досега доказахме, че сме последователни. Не сме рекетьори. Не знам откъде ви хрумна това за изнудването. Може би визирате някоя друга политическа сила", обясни Симеонов.

Той заяви, че ПФ няма да отстъпи от искането си за отстраняване на ДПС от властта, за спешно приемане на избирателен закон, който да въведе задължително гласуване, активна регистрация, езиков тест за допускане на съответния избирател до урните.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във