Банкеръ Daily

Общество и политика

Валери Симеонов: Листата ни е съставена от патриоти прагматици

"Листата ни за изборите за Европейски парламент е съставена от патриоти прагматици, за разлика от другите листи, които са съставени от патриоти политици. Има представители на средния и дребния бизнес, които не са професионални политици, но са хора, здраво стъпили на земята, хора, доказали се в работата си. С такива хора трудно може да се похвали някой. Включително имаме представители на доста етноси, включително на ромския етнос. Ние ще се подчиняваме единствено на националните интереси на България – не на нечии партийни или други централи", заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов, след като регистрира листата на коалиция "Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа)" за участие в изборите за Европейски парламент.

Симеонов каза, че няма да се съревновават или да се противопоставят на конкурентите си. По думите му налице била пълна мобилизация в НФСБ и СЕК. "Естествено, че се борим за присъствие в Европейския парламент. Ако народът каже двама или трима (евродепутати), ще бъдем благодарни", каза още лидерът на НФСБ. Според Валери Симеонов не трябва да се прави пряка връзка между европейските и парламентарните избори и не би следвало от това да зависи съдбата на правителството.

 "Ако е вот на доверие, дайте да правим само европейски избори, да не правим местни и да не правим парламентарни! Или да правим само местни, или да правим само парламентарни! Всички тези избори, цялата тази демокрация е заложена в Конституцията и тя е блестящо аргументирана и тя е доказана във всички демократични държави. Ако един избор предопределя всички останали избори или води до промяна на някакво съотношение в партийното позициониране, то тогава дайте да правим само този тип избори!", посочи Симеонов в отговор на журналистически въпрос.

В ЦИК със Симеонов пристигнаха представители на НФСБ, сред които заместник-председателите на НФСБ Валентин Касабов и Данчо Хаджиев, Христиан Митев, както и лидерът на СЕК Георги Манев. 

Листата на коалиция "Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа)" за изборите за членове на Европейския парламент ще бъде представена пред обществеността на 24 април (сряда) от 18.30 ч. в х-л "Интерконтинентал" (бивш „Радисън“), в Голямата зала.

Facebook logo
Бъдете с нас и във