Банкеръ Daily

Общество и политика

Валери Симеонов издигна журналистка за кмет на София

"Националният фронт за спасение на България" (НФСБ) на Валери Симеонов издигна за кандидат-кмет на София журналистката от телевизия "Скат" Силвия Трендафилова. Това стана ясно на брифинг, на който лидерът на формацията обяви кандидатите за градоначалници на фронта в 16 областни центъра. 

"Всички кандидати са доказани професионалисти в своите сфери и патриоти. Не правим дребни сметки за това на колко места можем да спечелим изборите. Ние участваме в този вот, защото сме алтернатива и представляваме автентичния патриотизъм", каза лидерът на НФСБ. 

Очаквано за кмет на Пловдив патриотите издигнаха народния представител Славчо Атанасов. В Бургас, където са концентрирани и голяма част от избирателите на партията на Симеонов, номиниран е Бойко Миразчийски. Патриотите гласуват доверие на Анастас Коджебашев за кандидат-кмет на Смолян, на Благо Солов в Пазарджик, на Гергана Микова в Стара Загора, на Димитър Димитров в Разград и на Доброслав Иванов в Сливен.  

Бившият народен представител Димитър Карбов от "Атака" е издигнат за кмет във Варна, Ивелин Райчев ще е кандидатът на НФСБ за Габрово, а в Силистра е посочен Йордан Ковачев. Симеонов гласува доверие на Кръстю Кръстев, който ще бъде кандидат-кмет в Хасково, на Наталия Стефанова в Шумен, на Неда Карска в Ямбол, като в Плевен това ще бъде Николай Маринов, а във Видин е посочен Станислав Станчев. 

Освен свои кандидати НФСБ ще подкрепи и настоящия кмет на Кюстендил Петър Паунов, кандидата на ГЕРБ за кмет на Кърджали Илия Илиев, инж. Дилян Димитров за Монтана, както и настоящата кметица на Добрич Детелина Николова, обяви Симеонов.

"С Николова имаме сделка. Ние ще я подкрепим за следващ мандат като кмет, а тя обеща до догодина, по случай 100-годишнината от т.нар. Добричка епопея, да бъде възстановен мемориалният комплекс на генерал Колев”, отбеляза той, като не пропусна възможността да каже, че на кметските избори на 25 октомври единственият верен избор бил кандидатите издигнати от НФСБ. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във