Банкеръ Daily

Общество и политика

Валери Симеонов иска да се въведе полицейски час

Зам.-председателят на Народното събрание и лидер на НФСБ Валери Симеонов предлага въвеждането на полицейски час като мярка срещу разпространението на коронавируса. Това стана ясно от думите на Симеонов по време на обсъждането в пленарната зала на Закона за мерките по време на извънредно положение. Лидерът на НФСБ съобщи, че парламентарната група на "Обединени патриоти" ще подкрепи закона на първо четене.

"Сега искам да ви предупредя, че този закон може би ще трябва да претърпи доста сериозни промени. Като се почне от заглавието. "Закон за мерките за извънредно положение" - навсякъде след това се говори, че тези промени ще действат до прекратяване на извънредното положение. Според мен, наименованието трябва да бъде "Закон за мерките по време на извънредното положение, въведено на 13 март до 13 април“, каза още Симеонов.

"По-нататък смятаме, че в този закон има доста излишни текстове, които са поставени просто, за да има някакво книжно или юридическо тяло на този закон. Например, лично аз не виждам смисъл да се вкарва цялата заповед на Министерството на здравеопазването. И до момента тези дейности се извършват, без да има закон и не са незаконни“, допълни зам.-председателят на парламента..

По думите му в ал. 2 на чл. 2 се казва, че при необходимост при препоръка на Националния оперативен щаб и заповед на министъра на здравеопазването могат да се установяват допълнително по-тежки противоепидемиологични мерки. "Запазва се правото на Националния оперативен щаб да предприема мерки, да ги изменя, засилва. Смятаме, че в този закон трябва да се даде възможност и свобода на институциите да си вършат работата", посочи Симеонов.

Според него трябва да се регламентират и религиозните мероприятия. "Не трябва да се правим, че не виждаме как една и съща лъжичка се пъха в устата на този и на онзи“, допълни патриотът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във