Банкеръ Daily

Общество и политика

Валери Симеонов е новият зам.-председател на парламента

Валери Симеонов от "Обединените патриоти" беше избран за заместник-председател на Народното събрание. Той заменя Явор Нотев от "Атака", който стана независим депутат, след като Сидеровата партия напусна коалицията.

Симеонов беше избран със 118 гласа за, 6 против и шестима въздържали се. 

При гласуването депутатите от ДПС демонстративно напуснаха пленарната зала. От "Атака" също не скриха възмущението си, определяйки Симеонов като провалил се вицепремиер. 

Лидерът на НФСБ заяви, че не е притеснен от реакции и че е предвидил действията на ДПС и "Атака".

В кулоарите на парламента Валери Симеонов съобщи, че ще внесе "интересен текст, свързан с контрола на фалшивите болничните".

Във вторник премиерът Бойко Борисов очаквано се отказа от предложението първият ден от болничния да не се заплаща от работодателя и обяви, че този текст няма да бъде внесен в парламента. 

"Ние сме коалиция от две политически сили... Няма да се откажем толкова лесно. Ще има интересен текст в тази посока", каза Симеонов и посочи, че текстът отново ще е общ. Според него не е редно политиците да се правят, че не виждат негативния процес на злоупотреби с медицински удостоверения, с болнични.

На въпрос дали е било грешка първоначалната идея да не се заплаща първия ден от болничните, Симеонов заяви, че това е било решение на политическия съвет на коалицията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във