Банкеръ Daily

Общество и политика

Валери Симеонов: До 24 часа решаваме дали оттегляме подкрепата си

До 24 часа ще стане ясно дали ще се разпадне коалицията на управляващите. Това обясни пред журналисти в парламента съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов.

Причината за недоволството на Патриотичния фронт стана назначението на Орхан Исмаилов от Народната партия „Свобода и достойнство" за заместник-министър на отбраната. Партията е част от Реформаторския блок, а Исмаилов е бивш кадър на ДПС.

„Видя се, че двете етнически партии са всъщност двете страни на една и съща монета. Как ви се вижда тези партии, които декларират, че са на коренно противоположни позиции - едната демократична, другата проетническа? Ето вижте какво става! Те подкрепят кандидата на техните противници. Това е много показателно, защото показва, че тези две етнически партии всъщност играят една обща игра, така че много внимателно трябва българските политици занапред да продължават да си определят отношението към партията на Касим Дал и към ДПС. Явно, че това са две протурски партии, които работят в синхрон", коментира Симеонов.

Той помоли да се изчака още 24 часа, защото по думите му трудно се взима решение за прекратяване на подкрепа, защото то може да доведе до събаряне на това правителство, може да доведе и до извънредни избори. Валери Симеонов обясни, че тази вечер ще има среща с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и на срещата ще реши дали Патриотичния фронт ще оттегли подкрепата си за правителството.

"Това е отговорно решение. Ние от НФСБ сме си взели решението. Консултираме с колегите от ВМРО. До 24 часа ще имате отговор. Но това решение е решение на НФСБ, то не е на коалицията", каза още той.

„Това е поредният опит да решим по един сравнително безболезнен начин въпроса. Но ние си държим на нашата позиция и затова търсим решение чрез всички средства. Поканени сме от министър-председателя, ще отидем", допълни още Симеонов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във