Банкеръ Daily

Общество и политика

Валери Симеонов: Да се ликвидира корупцията е нелепо

Коалиционните партньори Валери Симеонов и Красимир Каракачанов изложиха коренно различи позиции по идеята за референдум на тема гей браковете и джендър понятията.  Симеонов категорично няма да подкрепи идеята на Каракачанов за подобно национално допитване.

"ВМРО малко истерясват, за да събират още малко медийни дивиденти, нито е обсъждано от Обединени патриоти, нито ще се съглася да издухаме още 40 млн. лева заради някакви глупотевини", каза вицепремиерът Валери Симеонов. 

С типичната си ирония лидерът на НФСБ предложи да се правят референдуми за всичко - например за двете лъвчета Терез и Масуд. 

"Може ли за такива глупости да се харчат държавни пари? Това ли е голямата тема - гей браковете, че да го решаваме с референдум. Нищо няма да излезе от тоя референдум, както с оная глупотевина за "Белене" и после другата - на Слави Трифонов", коментира Симеонов. 

Вицепремиерът посочи, че има натиск от Европа за ратификацията на Истанбулската конвенция. По думите му ГЕРБ  не подкрепят гей браковете, но тъй като са голямата управляваща партия попадат между ударите на обществото и на Европа

"Истината е, че Европа ни натиска, тъй като това е ориентацията… малко по-модерна. А ние 5 века не сме променели традициите си, нравите си и фолклора си. Но за гей браковете, лъвчетата и подобни теми ли трябва да харчим държавни пари", запита Симеонов. 

Председателят на НФСБ представи мнението си и по темата за борбата с корупцията и позициите на Бавария, че България не е готова за Шенген.

"Възможно е да се сведе корупцията до границите, в които съществува в западните държави. И в Германия има корупция, но е в много по-малки мащаби. Това може да стане, но да се ликвидира корупцията е нелепо. Облагодетелстването е втъкано в подсъзнанието на всеки индивид", каза вицепремиерът.

Симеонов не пропусна и протестите в защита на Пирин. Той подчерта, че от построяването на втори лифт в Банско концесионерът няма финансова изгода.

"Той само ще подобри достъпа до пистите. Това е сходно с пускането на промоция в магазините. Това прави и фирмата концесионер. Хората, които ходят в Банско, ще останат същите, но ще престанат да чакат като говеда на опашка за лифта. С протестите сме свидетели на митингите на лъжата", допълни Валери Симеонов.

Колегата му в "Обединени патриоти" Красимир Каракачанов обаче не се отказва от идеята си за референдум. "Валери Симеонов е с 10 години по-голям от мен, държи да му викам батко. Този път съм пропуснал да се консултирам с него, но смятам, че съм прав. Ако смята, че въпросът не трябва да се изяснява, е негово лично мнение, аз имам свое", посочи вицепремиерът.

Председателят на ВМРО смята за по-добър вариант да бъдат отхвърлени гей браковете.

"Нацията е в демографска криза, а ние ще учим децата как да си сменят пола, вместо да ги учим на морални, човешки, български ценности. Има разлика между хомосексуализма и еднополовите бракове, както и между хомосексуализма и трети пол. Не се бъркам на никого какви са сексуалните му предпочитания, не налагам на никой какво ще прави под юргана и не искам някой да ми налага на мен, че има трети или 14-ти пол. Крайно време е да спрат да ми налагат и обясняват, че имало трети пол", коментира още Каракачанов.

Той беше категоричен, ако искаме да успокоим обществото бързо, трябва да хванем бика за рогата и да направим референдум "за" или "против" "еднополовите бракове, три и повече пола, джендър идеологията в учебните програми". "В Хърватия и в Унгария са "заковали" въпроса с един референдум - "за" или "против" третия пол, еднополовите бракове, да направим като тях. Веднъж завинаги трябва да се приключи "с тази безсмислица", а отговорът на обществото е начинът темата да бъде затворена", подчерта Каракачанов.

Според него с Истанбулската конвеция и впоследствие с други законодателни промени ще ни бъде наложено да приемаме еднополови бракове, джендър идеологията и трети пол.

Facebook logo
Бъдете с нас и във