Банкеръ Daily

Общество и политика

Валери Симеонов: Божков се държи като невъзпитано хулиганче

Председателят на НФСБ Валери Симеонов категорично отрича обвиненията в лобизъм, който дойдоха от бизнесмена Васил Божков, който се укрива в Дубай. Причината е, че НФСБ внесе предложение за промени в Закона за хазарта, в което се казва, че казина и игрални зали може да има само в хотелите с категория „5 звезди“, в националните курортни комплекси и населени места, както и на не повече от 20 км от шосейните, железопътните, морските и речните гранични контролно-пропускателни пунктове. 

"Поведението на Васил Божков мога да го сравня с това на едно непораснало дете, невъзпитано хулиганче, което е набарало спрей с боя и пръска минувачите. Той блъфира през цялото време. Обвиненията срещу мен в лобизъм няма как да бъдат аргументирани. Когато засегнеш нечии интереси, те обвиняват в лобизъм. Същото се случи, когато започнах своята лична битка срещу шума в „Слънчев бряг”. И тогава имаше обвинения, че се опитвам да затворя големите дискотеки по морето в интерес на някои други. Няма такова нещо. Същите бяха обвиненията, когато започнахме битката срещу Божков през 2018 г. Във втория етап, когато вече тя приключи успешно, бях обвиняван, че разчиствам пътя за други големи олигарси, които да вземат този бизнес. По същия начин имаше обвинения за всички битки, които някога съм водил. Няма никакъв лобизъм”, коментира Симеонов в интервю за Нова телевизия. 

Според него причината за цялото внимание, което  се обръща на Божков, е трибуната, която получава от бТВ. 

„Видяхте как фирмите на Божков в продължение на 5-6 години не са давали никакви отчети. В случая с хазарта, с Националната лотария, става въпрос за големи финансови интереси. В момента Божков е интересен, защото действията му се преекспонират от една друга телевизия. Не мога да приема за сериозно поведението на човек с 18 обвинения. Как за този период не се опита да се защити? Нищо подобно, той говори всякакви други глупости”, каза още лидерът на НФСБ.

„Не мога да приема за сериозно поведението на човек с 18 обвинения. Как за този период не се опита да се защити? Нищо подобно, той говори всякакви други глупости”, заяви още Симеонов.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във