Банкеръ Daily

Общество и политика

Валери Жаблянов: Народът избра Радев и Йотова с 500 000 гласа повече от другата двойка

"Народът избра с близо 500 000 гласа повече от другата двойка за президент Румен Радев и за вицепрезидент Илияна Йотова. Да си честитим новия държавен глава на България и да си пожелаем като нация – мъдрост”. Това заяви народният представител от БСП и член на Изпълнителното бюро на левицата Валери Жаблянов по bTV.

Борисов прави опит да вкара България в криза заради собствените си политически амбиции и интереси

Той коментира отминалите вече кандидат-президентски избори и ситуацията в страната. „Има опит да се вкара България в криза и този опит не е от снощи. Той започна между двата тура на изборите, когато премиерът обяви, че страната ни е заложник на неговите политически амбиции и интереси. Но българските граждани не се уплашиха. Хората отговориха много категорично на опита, България да се сплаши с хаос и с дезорганизация на обществения и политически живот”, категоричен бе Жаблянов.

Конституцията не е поле за експерименти и упражнения, особено от страна на Бойко Борисов

По повод коментара на премиера Борисов за свикване на Велико народно събрание, Валери Жаблянов каза, че не е сигурен до каква степен тази идея е улегнала в премиера. „Когато искаш да свикаш Велико народно събрание, трябва да обясниш с каква цел. Ако целта му е да задълбочи тази криза, която той се опитва да предизвика, не мисля, че Конституцията е поле за експерименти и упражнения, особено от страна на Бойко Борисов, който мисля съвсем наскоро си призна, че я е чел”, каза също Валери Жаблянов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във