Банкеръ Daily

Общество и политика

Валентин Николов оглави комисията по енергетика в Народното събрание

Валентин Николов от ГЕРБ е новият председател на Комисията по енергетика. Депутатите решиха той да смени подалия оставка Делян Добрев. За зам.-председател депутатите определиха Димитър Петров, а Станислав Стоянов и Васил Цветков за членове.

В началото на април, председателят на енергийната комисия Делян Добрев също влезе в казуса с имотите, след като сайтът „Биволъ” публикува разследване от „Апартаментгейт”. Според публикацията майката на депутата Делян Добрев, братовчедка му Росица Гаргова и кумът му Евгени Консулов са се сдобили с апартаменти ново строителство в София на цени от 270 евро на кв. м. като сделките са осъществени 2016 – 2018 г.

Валентин Николов бе избран за депутат на парламентарните избори през 2009 г. от квотата на ГЕРБ. Като депутат бе заместник-председател на Комисията по икономическа политика, енергетика и туризъм и член на Комисията по бюджет и финанси. От 2011 г. е заместник-председател на парламентарната група на ГЕРБ, заместник-председател на Комисията по икономическа политика, енергетика и туризъм и член на Комисията по бюджет и финанси в 41-вото Народно събрание. На 23 март 2012 г. е избран за заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма. Председател на борда на директорите на БЕХ – Български Енергиен Холдинг. Председател на борда на директорите на „АЕЦ Козлодуй – Нови мощности“. Член е на надзора на НЗОК.

През май 2012 година Николов е назначен за изпълнителен директор на АЕЦ „Козлодуй“.


 

Facebook logo
Бъдете с нас и във