Банкеръ Daily

Общество и политика

Ваксинират с приоритет българските спортисти преди Олимпиадата

Българските спортисти, които ще вземат участие на Олимпиадата в Токио също ще бъдат ваксинирани приоритетно. Това стана ясно след среща между здравния министър проф. Костадин Ангелов и министъра на спорта Красен Кралев.

"Изключително ползотворна среща с министъра на младежта и спорта Красен Кралев и представители на Българския олимпийски комитет. Решихме, в спешен порядък, да създадем план за ваксинация на спортистите, които ще прославят България на Олимпиадата в Токио. Състезателите и техните треньори трябва и ще бъдат защитени от заплахата COVID-19", написа Ангелов във Фейсбук.

"Веднъж вече провеждането на Олимпийските игри беше отложено - нещо, което не се е случвало дори по време на война. Сегашната криза обаче е по-особена. С общи усилия ще я преодолеем. Спортът, образованието и здравето са главните приоритети, които стоят пред нас! Ваксината ще бъде щитът на нашите спортисти. Стискам палци на всички атлети! Нека ни накарат да плачем от щастие, докато слушаме българския химн да звучи в Токио!", коментира още здравният министър.

Общо 81 338 са поставените до момента дози от ваксините срещу COVID-19 у нас, през последните 24 часа са поставени 3 902. 22 776 души са получили по две.

1349 са новите случаи на коронавирус у нас, при направени 11 604 теста (5578 PCR, 6026 - бърз антигенен тест), показват данните в Националната информационна система. 11,63% от тестваните са дали положителен резултат.

Към момента у нас са потвърдени общо 232 096 случая на новия коронавирус, от тях 24 069.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във