Банкеръ Daily

Костадин Ангелов:

Ваксинираните също пренасят коронавируса

"Това, което наблюдаваме сега и винаги сме твърдели - ваксинираните също могат да пренасят вируса. Такъв е случаят в дома за възрастни хора в Опанец, в Силистра. От 40 ползватели, 31 са положителните пациенти. От тях 14 са ваксинирани с втора игла на „Пфайзер“. Всички тези 14 човека са в много добро състояние и имат леки симптоми". Това съобщи здравният министър Костадин Ангелов на извънреден брифинг в Бургас, където бяха въведени по-строги противоепидемични мерки заради повишения брой заразени в областта.

"Имаме родилка с коронавирус в тежко състояние в Бургас. Притеснени сме за изхода на нейното лечение. Създаваме и специализирано звено към министъра на здравеопазването, което да решава проблемите на родилки, които са с положителен тест за коронавирус. Това е нещо ново за нас", посочи здравният министър.

Ангелов благодари на българите, повярвали във ваксините. Той цитира данните от последно представително проучване, според което около 60% от населението у нас се уповава на ваксините като основна мярка за борба с вируса.

Facebook logo
Бъдете с нас и във