Банкеръ Daily

Общество и политика

Ваксини срещу COVID-19 ще се поставят в 4 общински кабинета

Желаещите да се ваксинират срещу COVID-19 имат възможност да го направят и в събота, и в неделя, -19 и 20 март, в четири общински ваксинационни кабинета, съобщиха от Столична община.

Пунктовете се намират в три търговски центъра - „България мол“, „Парадайс мол“ и „Сердика мол“ с работно време от 13:00 до 18:00 часа; и в Многопрофилната болница "Княгиня Клементина" (бивша Пета МБАЛ) - от 10:00 до 17:00 часа.

Продължава и инициативата на Столична община за ваксинация на колективи на място. Това става с предварителна заявка от предприятия и фирми. На сайта на Контактния център на Столична община https://call.sofia.bg/ е публикувано заявление, което управителите на фирмите могат да попълнят, за да заявят, че желаят ваксинационен екип да ги посети на място.

От 4 януари до 17 март т.г. в общинските ваксинационни пунктове в София са поставени общо 25 962 дози ваксина срещу COVID-19.

В страната също ще има възможност за ваксинации.

Бургас:

В почивните дни 19 и 20 март ще работи изнесен ваксинационен пункт на територията на магазин „Метро“, град Бургас, с работно време от 10 до 17 часа.

Велико Търново:

На 19 март в град Велико Търново ще работи изнесен имунизационен пункт, разположен на територията на Търговски парк - Велико Търново (ул. „Магистрална“ №17, вдясно от входа на супермаркет СВА), с работно време от 9:30 до 13 часа.

Враца:

На 19 март (събота) изнесени ваксинационни пунктове с работно време от 14 до 17 ч. ще има до хипермаркети „Лидл“ (ул. „В. Кънчов“ №21 и ул. „Стоян Даскалов“ №3).

В почивните дни - 19 и 20 март, мобилен екип на РЗИ Враца ще извършва ваксинация по домовете.

Освен в изнесените ваксинационни пунктове желаещите да си поставят ваксина срещу COVID-19 през почивните дни могат да го направят и в имунизационните пунктове в лечебни заведения и регионални здравни инспекции, някои от които работят през цялата седмица.

От Министерството на здравеопазването препоръчват на гражданите, които желаят да се имунизират във временните пунктове, да се осведомят за работното им време предварително.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във