Банкеръ Daily

Бойко Ноев:

Важно е кой е поканил проф. Герджиков за кандидат-президент

Трябва да се разбере кой е поканил проф. Анастас Герджиков за кандидат-президент. Това смята за важно експертът по военно дело и национална сигурност Бойко Ноев, който е част от Инициативния комитет, издигнал Румен Радев за втори мандат. 

"Той (Герджиков, бел. ред.) е приел поканата, аз се запитах – а кой го е поканил? Няма Инициативен комитет, значи има някаква завера и трябва да разберем кой точно го е поканил. Втори въпрос – той щял да олицетворява единството на нацията, тази опорка беше пусната от статуквото, върхушката на ГЕРБ. Не може да има единство между битите и биячите“, отбеляза Ноев.

За това, че ще участва в предизборната кампания на Радев, той каза: 

"Приех да съм част от този Инициативен комитет заради разделителните линии – от едната страна мафията, от другата страна – народът. Радев ясно застана на страната на гражданите, вдигнатият юмрук беше знак за подкрепа на демокрацията в България“.

Ноев призна, че в началото на мандата е критикувал Радев, но после е видял, че държавния глава е честен политик и поправил своите грешки.

След публикации в медиите Герджиков призна, че ще се кандидатира за президент, но така и не посочи дали е получил подкрепата от ГЕРБ-СДС. 

"Приех да бъда издигнат за кандидат за президент на България от инициативен комитет, защото смятам, че в този тежък момент на разделение и противопоставяне имам необходимите качества, за да олицетворявам единството на нацията в съответствие с Конституцията на Република България", заяви той. 

Междувременно регистрацията на кандидат-президентите в ЦИК още не е приключила. Изборите са на 14 ноември. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във