Банкеръ Daily

Общество и политика

В Закона за пътищата ще бъде вкаран член за задължително поставяне на коланите в автобусите

В Закона за пътищата ще бъде вкаран член за задължително поставяне на коланите в автобусите, съобщи днес във Варна председателят на Народното събрания Цвета Караянчева, която участва в работата на 11-тия летен университет на младежката структура на ГЕРБ, съобщи БТА.

Законът е сред приоритетните. На 4 септември той ще се гледа на комисия, а на 5 септември е второто четене на закона в зала. Караянчева посочи, че поема ангажимент това, което се предложи от колегите специалисти да бъде обсъдено и в най-кратък порядък ще бъде прието от НС. 

Сред другите приоритети в работата на парламента през есента са социалните закони, които министерството и работната група обработваха през целия август, коментира председателят на парламента. Законът за хората с увреждания е чисто нов, той вече е на сайта на министерството. Сега има 30 дни обсъждания, след това междуведомствено съгласуване, ще мине през Министерския съвет и се надявам до края на септември той да е в Народното събрание, обясни тя и допълни, че се работи и по Закона за социалните услуги, който се очаква в парламента през ноември. 
   

Facebook logo
Бъдете с нас и във