Банкеръ Daily

Общество и политика

В сряда ще се приеме решение за добавките към пенсиите и за януари, съобщи Борисов

В сряда ще се приеме решение за добавките към пенсиите и за януари, каза премиерът Бойко Борисов при посещението му в Западните Родопи, което бе излъчено на живо в профила му във Фейсбук. Той разговаря с местните хора.

"С доста усилия и постоянство връщаме живота в красивите, но отдалечени села", изтъкна Борисов. Според него поради липсата на адекватна инфраструктура, немалко хора са напуснали малките населени места през последните десетилетия. "Днес ние градим пътища и училища, защото всеки един българин и всяко едно населено място са ни важни", заяви премиерът. Той е уверен, че хората виждат подкрепата от държавата и я оценяват.

"Навсякъде в Родопите се строят пътища, училища, пречиствателни станции, сепариращи и компостиращи инсталации, така че това прекрасно място да е чисто", каза премиерът

„Усилените строежи, които се правят в Родопите като при Абланица, като гледам отбивките, навсякъде вее сме направили нови пътища. Правят се канавките, уширява се и се махат скалите на пътя за Абланица. Чакаме само удобно време за полагане на асфалт. Родопите са основен приоритет и навсякъде се строят пътища, училища, детски градини, пречиствателни станции, сепариращи и компостиращи инсталации, така че това прекрасно място да е чисто и туристите да могат да идват да си почиват в тази красота. Като са тук машините, трябва да го направим като хората“, посочи Борисов.

„Сега научихме селата, докато правим пътищата. Населението вижда, че българската държава се грижи за мюсюлманското население тук, както за всички в страната. Затова така им докривя, като Ердоган каза, че Бойко Борисов се справя добре. Към християни, католици, арменци и мюсюлмани има еднакво отношение“, заяви той.

„Много сериозно строим в Северозападна България. От Видим, през Монтана, Ботевград – Мездра, където строежът върви много добре, както и АМ „Хемус“. В прохода Петрохан също се строи усилено. Ние от наша страна сме готови с проекти и всичко. Работим за строежа на магистрала Русе – Велико Търново“, посочи Борисов.

„Днес е най-хубавият празник за мен и за всички християни. На моите опоненти им казвам, че няма село и град без джамия в Родопите. Някои имат по две минарета. Ако ние не се отнасяме с разбиране и загриженост, след това други ще им направят анализите“, допълни той.

Премиерът се срещна и с възрастни хора от региона. „Днес е хубав празник. В сряда ще приемем решение за добавките към пенсиите и за януари. Докато има пандемия, така ще бъде“, допълни премиерът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във