Банкеръ Daily

Проф. Красимир Гигов:

В сряда се очаква становището за "АстраЗенека"

Няма хаос в организацията на ваксинирането у нас. Утре се очаква становището относно безопасността на ваксината на „АстраЗенека“, но в момента се извършват ваксинации с „Пфайзер“ и „Модерна“, заяви във Варна проф. Красимир Гигов, председател на Националния ваксинационен щаб.

„Нямах хаос и няма спиране, има временно отлагане на процеса и това е поради независещи от нас причини. Т.е. поради факта, че при „АстраЗенека“ се появи една кампания по отношение на нея, свързана с няколко случая, които реално и според мен не са реално свързани с ваксинационния процес…Тази политика ще продължава в някои страни. Надяваме се, че след като излезе Европейската комисия с едно официално становище, чакаме го утре, имаше едно предварително становище…Чакаме нашите български специалисти четвъртък-петък да дадат своите заключения. Според мен, пак ще кажа, никого не ангажирам, едно случайно съвпадение между смъртта на тази пациентка за съжаление, съболезнования към нейните близки, и ваксинационния процес“, обясни проф. Гигов.

Той каза още, че очаква през летните месеци ваксинираните у нас да са 30-40 процента, което ще доведе до спад в темповете на заразяване и овладяване на ситуацията до контролирани нива.

Facebook logo
Бъдете с нас и във