Банкеръ Daily

Общество и политика

В София и Русе излязоха на протест срещу новите COVID мерки

Заради новите по-строги ограничителни мерки срещу коронавируса, които влизат в сила в понеделник, бяха организирани протести в София и Русе. 

В София пред НДК протестът бе подкрепен от кандидатът за депутат и лидер на партия "Възраждане" Костадин Костадинов и от кандидатът на АБВ доц. Атанас Мангъров. Според недоволните мерките са неадекватни и убиват бизнеса. 

Ресторантьори от Русе излязоха днес на първия си протест срещу мерките, наложени от правителството. Те настояват за компенсации, които обаче да са навременни.

По думите на Красимир Иванчев, председател на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в Русе, отварянето на заведенията в началото на месеца е било грешка, която им е донесла още повече загуби, след като от понеделник всички отново ще затворят врати.

Той съобщи, че 20% от заведенията в Русе вече са обявили фалит, тъй като помощта от държавата е била ненавременна и недостатъчна.

За сряда се подготвя мащабен протест, в който ще се включат както всички ресторантьори, така и собствениците на танцови школи и фитнес зали.

Facebook logo
Бъдете с нас и във