Банкеръ Daily

Общество и политика

В Слънчев бряг е опасно да се работи, сподели дъщерята на битата камериерка

В Слънчев бряг явно е опасно да се работи. Това заяви Светослава, дъщеря на камериерката, която беше изритана в главата от шведски турист преди дни, пред Би Ти Ви.

Жената, която работи като администратор в същия хотел, написа заедно със сестра си отворено писмо до бившия вече шеф на хотелиерската асоциация Благой Рагин, който беше по-загрижен за запазването на шведите като клиенти заради инцидента. За нея това е „безумно изказване”.

"Изпаднах в шок, все едно на мен ми се е случило. Такова нещо нито съм виждала, нито съм чувала, това просто е някакъв прецедент”, заяви Светослава. 

Според нея повторният арест на туриста е бил „най-адекватното решение”, защото той е можел да избяга.

„Надявам се да има някакво възмездие, адекватна присъда”, каза тя, но призна, че не очаква нападателят да влезе в затвора.

Тя вече се стреми да не гледа кадрите от охранителните камери, на които се вижда как туристът рита майка й в главата. В момента жената отново е на работа, защото е изразила желание да бъде сред хора – имала е късмет да не пострада тежко физически, но психологическата травма е голяма.

Тази сутрин главният секретар на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Веселин Налбантов коментира темата пред Нова телевизия.

„Няма да толерираме подобни действия. Тези случаи ще продължат и ще има такива. Не прибегнах до правосъдието, а превъзпитах въпросния човек, който бе нападнал моя служителка. Искам да каже, че Благой Рагин е в колективен орган. Ние го знаем като майка Тереза, иска да бъде добър към всички. Няма да му позволим да се оттегли така самоволно, защото не е искал да каже това”, заяви Налбантов.

Той се обърна към правителството с думите, че проблемът е в „Слънчев бряг”, където няма ръководство и курортът е оставен на самотек. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във