Банкеръ Weekly

Общество и политика

В Русия удивени от позицията на България за Наришкин

В Държавната дума на Русия са удивени от позицията на Министерството на външните работи на България, което оповести забрана за преминаване на държавната граница за председателя на долната камара на руския парламент Сергей Наришкин. Това съобщи заместник-ръководителят на апарата на Държавната дума Юрий Шувалов.

По думите му председателят на долната камара няма никакви чуждестранни банкови сметки и информацията за наличието им не отговаря на действителността, предаде РИА Новости.

Вчера в съобщение на сайта си Външно министерство информира, че е въведена забрана за пресичане на държавната граница за Наришкин във връзка с попадането му под санкциите на Европейския съюз.

Посещението му в страната било планирано за 6-8 май.

"Надявам се руското външно министерство да реагира по съответния начин. От името на нашия парламент искам да кажа следното: удивени сме от позицията на МВнР на България относно визитата на Сергей Наришкин в страната. По-рано визитата действително се планираше за началото на май, но след това по взаимно съгласие на страните бе отложена за по-късен срок”, каза Шувалов пред журналисти.

Facebook logo
Бъдете с нас и във