Банкеръ Daily

Общество и политика

В Разлог ще има частични избори за кмет

Красимир Герчев

В Разлог ще се проведат частични избори за кмет на общината. Правомощията на досегашния градоначалник Красимир Герчев бяха прекратени с решение на Общинската избирателна комисия заради констатиран от КПКОНПИ конфликт на интереси .

Нарушението, което антикорупционната комисия  констатира, а ВАС потвърди, е свързано с  проект за саниране на Професионалната гимназия по селско стопанство в Разлог. Кметът Красимир Герчев е назначил себе си като ръководител на проекта, а като кмет е приемал и разписвал отчетите по санирането и е контролират строително-монтажните дейности. 

За времето между 2017 и 2019 година той е получавал едновременно възнаграждения като кмет на общината  и като ръководител на проекта, като  сумите от него е дарил на местно здравно заведение и на храм към БПЦ.

Решението на КПКОНПИ бе обжалвано, но ВАС потвърди наличието на  конфликт на интереси.

На свое  заседание Общинската избирателна комисия прекрати правомощията на кмета, като преди това председателят и един от членовете на Комисията подадоха заявление за напускане.

До провеждането на частичния вот за временно изпълняващ длъжността кмет на Разлог Общинският съвет назначи заместника по хуманитарните дейности Венцислав Гърменов. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във